θεραπεια σπονδυλων Options

Μετά την επέμβαση θα μεταφερθείτε στην αίθουσα της ανάνηψης όπου θα παραμείνετε μέχρι να συνέλθετε τελείως από την νάρκωση.

Στοιχεία αναζήτησης: Φυσικοθεραπεια Φυσικοθεραπευτης,  

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω»

Πως η άσκηση βοηθάει στην αντιμετώπιση του αυχενικού συνδρόμου;

Η εμπειρία του χειρουργού – λαπαροσκόπου αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για την δυνατότητα διεξαγωγής της μεθόδου.

Μία μυελογραφία (μια ακτινογραφία λαμβάνεται αφού εγχυθεί μια ουσία εντός της σπονδυλικής στήλης) μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί. Αυτές οι εξετάσεις μπορούν να προσφέρουν λεπτομέρειες για τα οστά και τους ιστούς και να βοηθήσουν με τη διάγνωση.

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (Βίντεο)

Προκειμένου ο Χειροπράκτης να είναι αποτελεσματικός στην αγωγή που θα εφαρμόσει, πρέπει πρώτα να αξιολογήσει τη μηχανική συμπεριφορά του σκελετού. Πρέπει να εντοπίσει το πρόβλημα και τη φύση του. Σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θα πάρει από το ιατρικό ιστορικό και τον απεικονιστικό έλεγχο (αν κριθεί απαραίτητο), θα είναι σε θέση να αποφανθεί κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτόν ή να τους παραπέμψει σε άλλες ειδικότητες.

Τί γίνεται αν η επέμβαση για τη κήλη δεν μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά;

Τραύμα: Τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί μπορούν είτε να εξαρθρώσουν τη σπονδυλική στήλη και το νωτιαίο σωλήνα, είτε να προκαλέσουν «έκρηξη» καταγμάτων, που παράγουν θραύσματα οστών που διεισδύουν στο κανάλι.

Βρισκόμαστε όρθιοι και τοποθετούμε το πόδι μας πάνω σε μία καρέκλα ή ένα σκαλάκι. Το σώμα μας έχει μία σωστή στάση και διατηρούμε ένα σταθερό ρυθμό εισπνοής/εκπνοής.

Για να ακούσετε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του νευροχειρουργού Π. Σταυρινού με θέμα τη σπονδυλική στένωση, πατήστε εδώ.

Όπως είναι προφανές, ο φυσιοθεραπευτής καθίσταται υπεύθυνος να ορίσει το ορθό πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενή μέσα από την εμπειρία και read more την επάρκεια γνώσεων του, λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν διάγνωση του ιατρού.

Η απουσία κατευθυντήριων γραμμών, ειδικά για τις εκφυλιστικές παθήσεις, ο ανεξέλεγκτος κυρίως ιντερνετικός καταιγισμός με μη επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές καθώς και η απουσία ελέγχου όσο αφορά την ιατρική εκπαίδευση στη χώρα μας αποτελούν τους βασικούς λόγους της άσκοπης και συχνά επικίνδυνης ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλονται οι ασθενής με προβλήματα σπονδυλικής στήλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *